Ogłoszenie

UWAGA DRODZY UŻYTKOWNICY! ZACHĘCAM WAS DO UDZIAŁU W DYSKUSJACH, ZAKŁADANIA TEMATÓW I AKTYWNOŚCI! POMÓŻCIE W POWSTANIU TEGO FORUM!

#1 2012-01-09 19:36:19

Gatt

Wszechmocny Clown na Rodeo

8840314
Punktów :   

Poza LM.C

Jakie są wasze ulubione zespoły i gatunki muzyczne? Gustujecie głównie w japońszczyźnie? Co lubicie, czego nie? Zapraszam do dyskusji ^ ^

Ja słucham głównie The Rasmus (lat. 9), Bullet For My Valentine (lat. 7) i the GazettE (lat. 1,5).
Dochodzą jeszcze: Exist Trace, Girugamesh, Nega, -OZ-, Dir En Grey, Dommin, Black Veil Brides, Kanon Wakeshima, Kiryu, LIN, lynch., OOMPH!, Papa Roach, System of a down, Zodia, Flyleaf, Linkin Park, Coma... wszystkiego po trochu.
Gustuję głównie w rocku, lekkim metalu... ale słucham różnej muzyki na co dzień. Stawiam na różnorodność. Szukam tego, co ciekawe, inspirujące i mające czar. ^ ^

http://img546.imageshack.us/img546/7860/10929630724eaad7bbe904a.jpg

#2 2012-01-11 19:41:30

Kjóik

Dziecko z Downem <3

Punktów :   

Re: Poza LM.C

Słucham wszystkiego co wpadnie mi w ucho. ;P Chociaż jak widać po moim last.fmie głównie są to rockowe i pokrewne mu brzmienia. Czego wg scrobblera zdarzało mi się ostatnio (poza LM.C, które ciągle jest na 1 miejscu) najwięcej słuchać: Evanescence, Three Days Grace, A Perfect Circle, D'espairsRay, Yuki Kajiura, Taniec Wampirów (musical )... Po za tym dużo innych. Czuję się w obowiązku wymienić jeszcze ONE OK ROCK, Linkin Park, Girugamesh i Skillet. Bardzo lubię też kompozycje Akiry Amaoki (który odpowiada między innymi za OSTy z serii gier Silent Hill <3), ale jednocześnie zdarza mi się słuchać piosenek z Disneya... XD I sporo różnych openingów i endingów z anime.
Ogólnie wychodzę z założenia, że prawie każdy gatunek muzyki może być dobry i należy dać szansę piosence zanim skreśli się ją ze względu na nurt, w który się wlicza.

Ostatnio edytowany przez Kjóik (2012-01-11 19:41:57)

#3 2012-01-20 20:02:51

Soren

Użytkownik

Punktów :   

a to tak troche różnie:
The GazettE, Lc5, An Cafe, Killerpilze, Rammstein, Sabaton, Black Veil Brides, Enej, Tokio hotel (z lat 2005-2008), Evanescence, Miyavi, Diru, Versailles, X JAPAN, Apollo 3 .... i wiele innych. Mogłabym do jutro wypisywać ^^

#4 2012-01-21 15:33:29

Gimli

Administrator

Punktów :   

Hmm. W sumie głównie jrock, ale mam zespoły, które do tego gatunku nie należą, a ich słucham BVB, LP, Arch enemy i kilku innych wykonawców.
Jeśli chodzi o jrock to moimi ulubieńcami są The GazettE : 3 Są ze mną od początku moich przygód z jrockiem i będą ze mną aż do końca
Tak poza no to wiele innych zespołów jak właśnie nasi LMC czy SuG, Sid, Diry, trochę Screw, An cafe, Despy, Miyavi i też wielu wielu innych. Mam też zespoły, w których słucham jakichś pojedynczych piosenek jak Gackt - Vanilla i koniec xD Nie lubię jego twórczości ale ta piosenka jest epicka.

Soren jak dla mnie LC5 to totalna komercha xD Miku chciał koniecznie zmienić styl śpiewania i to przez niego się zespół rozpadł. Głównie przez niego, a ja strasznie tęsknie za Cafeko :  <

http://i1115.photobucket.com/albums/k542/fuckthesystembabe/RB_14.gif
Zapraszam wszystkich fanów the GazettE

Stopka forum

RSS