Zapewne każdy z was wie co to jest narkotyk i jakie konsekwencje za sobą ciągnie.
Doskonale też zapewne wiecie, że narkotyków jest 213545315456412 rodzajów
Ostatnio do polski dostał się bardzo niebezpieczny narkotyk "KROKODYL" wymyślony przez znajomych ze wschodu... Rusków.
Jest to naprawdę groźny, najgroźniejszy chyba narkotyk nie działający szkód głownie na naszej psychice jak np. kokaina czy marihuana ale też przez to doznajemy mocnego uszczerbku na zdrowiu fizycznym.
Krokodyl składa się min. z dezomorfiny, kwasu solnego, acetonu, benzyny, jodu i fosforu. Nazwa wzięła się od skutków jakie niesie za sobą ten narkotyk. Jest zażywany dożylnie, skóra po zażyciu go przybiera kolor zielony, następnie robi się chropowata i zaczyna się kruszyć nawet i do gołej kości. Skóra może też zrobić się fioletowa, lub czarna po prostu pod wpływem gnicia skóry. Wstrzyknięcie takiej mieszanki uszkadza tkankę i naczynia co prowadzi do martwicy kończyny.
To jednak nie jedyne zagrożenie. – W warunkach domowych, w których produkowane są te narkotyki, nigdy nie jest wystarczająco czysto – przypomina Zawadzki. – To powoduje, że dochodzą nam jeszcze przeróżne pasożyty, grzyby i bakterie. One z kolei mogą wywoływać infekcyjne zapalenie osierdzia, płuc lub nerek. Czyli wszystkie choroby, spowodowane wprowadzaniem mikroorganizmów do organizmu człowieka. Ludzie zażywający to, to ludzie w większości uzależnieni od heroiny. Ma podobne działanie, ale krokodyl jest tańszy.
Do tej pory ten narkotyk rozpowszechniony jest głównie w Rosji. Tykko tam odnotowano już ok. 30 tysięcy zgonów, a osób uzależnionych jest od 100 do 250 tysięcy.[TO W SAMEJ ROSJI!]
Niby nie odnotowano jeszcze żadnego pojawienia się tego narkotyku na rynku polskim, ale kto wie...
Tutaj dołączam filmik dla osób zainteresowanych. [ostrzegam osoby o słabych nerwach]
http://www.youtube.com/watch?v=cQJLkXIm … AC0E8384F4
http://www.youtube.com/watch?v=cM6v-43- … re=related
Gimli napisał:
Ostatnio do polski dostał się bardzo niebezpieczny narkotyk "KROKODYL" wymyślony przez znajomych ze wschodu... Rusków.
...
Niby nie odnotowano jeszcze żadnego pojawienia się tego narkotyku na rynku polskim, ale kto wie...
Przepraszam za czepialstwo, ale widzę w tekście pewną niekonsekwencję... xD" Czyli dostał się, ale go jeszcze nigdzie nie odnotowano...? A skąd informacja, że się dostał? :c"
Czytałam o tym niedawno (ciekawy temat ;P) i serio nieprzyjemna sprawa, nawet jak na narkotyki...
Sama nigdy nic nie brałam i z własnej woli raczej nic nie wezmę - nawet nigdy mnie nie korciło, z czego się cieszę. Co z tego, że ma się "dobrą fazę", skoro potem pojawiają się takie paskudne skutki?
Policja nie odnotowała itego narkotyku na rynku. Wiadomo o nim w Polsce i można go zrobić samemu. Z różnych domostw wiadomo, że coś takiego jak zażycie tego narkotyku miało miejsce : )
Z tego, co widziałam kiedyś w wiadomościach, ten Krokodyl to chyba jeden z najgorszych syfów ._.
Moja znajoma kiedyś opowiadała mi, że wzięła jakiś jeden z lżejszych. W sumie wcale nie miała żadnej dobrej fazy, od razu ją ścięło i widziała tak psychodeliczne rzeczy że aż mną trzepało, jak tego słuchałam.