16 maja to przełomowa data, gdyż poza koncertem w naszej pięknej Warszawie zespół wyda również DVD z koncertu, który odbył się 8 stycznia tego roku w Nippon Budokan'ie. To był pierwszy koncert LM.C na tej wielkiej hali. Aiji, jako poprzedni członek Pierrot oczywiście występował tam już sporo razy (bo aż 16 :3), jednak dla naszego Mayka był to pierwszy koncert na tej scenie. Gitarzysta powiedział, że zawsze chciał pokazać Mayi najlepsze widoki ze sceny. Przybyło około 8 tysięcy fanów. Koncert odbył się z okazji 5 lat działalności zespołu, na którym zagrali 26 kawałków, które znajdą się na DVD wraz z materiałem dodatkowym. Płytę tą ochrzczono "★Rock the PARTY★2012". Publika była zachwycona, fani szaleli.
Występ na Nippon Budokan był to dla nich z pewnością wielkim zaszczytem. Hala liczy ponad 14 tysięcy miejsc, na tamtejszej scenie zagrało dużo fantastycznych zespołów i artystów. Po koncercie ogłosili nazwę nowego singla (Ah-Hah!) i albumu (Strong Pop) dlatego publiczność była jeszcze bardziej zachwycona.
widowiskowy hug. XD
Osobiście powiem, że nareszcie doczekali się swojego występu na tak wielkiej scenie, choć według mnie powinni zagrać tam już dawno. W końcu są wspaniałym i dobrze znanym zespołem. Ich sukces cieszy mnie niezmiernie. <3
Ostatnio edytowany przez Tejt (2012-03-11 11:52:44)
To ja jeszcze dorzucę setliste. Znalezioną nie pamiętam gdzie xD W każdym razie jest też na JaME.
01. " " (Music for Special Budokan made and not made a name)
02. 星の在処。-ホシノアリカ-
03. Space Wannabiez
04. CHEMICAL KING-TWOON
05. @FUNNY PHANTOM@
06. JOKER -my name is-
07. Galileo
08. cosmology
09. OH MY JULIET.
10. CRAZY A GO GO
11. METALLY
12. Z-MAN
13. The LOVE SONG
14. GHOST†HEART
15. EDO FUNK
16. SUPER DUPER GALAXY
17. 88
18. meteorion
19. 僕らの未来。
20. It's a Wonderful Wonder World
21. BOYS & GIRLS
22. LIAR LIAR
23. CRAZY A GO GO
24. LET ME' CRAZY!!
25. ☆Rock the LM.C☆
26. PUNKY ♥ HEART
Myślę, że jest ok, chociaż brakuje mi tu kilku moich ulubionych kawałków. Jak John chociażby. Ale i tak nie mogę się doczekać aż to obejrzę *-*
I ten hug jest słodki ♥.♥
Bosh *w* Chciałabym taką setlistę na występie w maju...
Ogólnie gratuluję chłopakom, stają się coraz słynniejsi i lepsi, na czym zapewne im zależy.
Nie mogę doczekać się DVD <3
Ja chciałabym w ogóle być na koncercie w maju... Ale tutaj nie o tym xD'
Tak szczerze to chyba chciałabym zobaczyć na tym live śpiewającego Aijiego. W sensie fajnie byłoby, gdyby znalazło się na tej setliście No fan, No future albo MAD or DIE. *-*